Seresto voor katten

Maak je kat onaantastbaar met Seresto

Parasieten zoals vlooien en teken zijn erg vervelend voor je huisdier. Je kat kan er erg veel jeuk van krijgen en ziek van worden. Het is daarom erg belangrijk om je kat hier goed tegen te beschermen.

De halsband maakt je kat onaantastbaar

Seresto heeft een geurloze en waterbestendige halsband ontwikkeld die maar liefst tot 8 maanden tegen vlooien en teken beschermt! In deze Seresto vlooienband zit een lage dosering imidacloprid en flumethrine wat in de vacht en het huidvet van je huisdier trekt. De band werkt preventief en voorkomt nieuwe parasieten. Mochten er voor het aanbrengen van de band al vlooien of teken aanwezig zijn, dan raden wij je aan deze met een vlooienkam of tekentang te verwijderen.


Bescherm je kat tegen vlooien

Vlooienbeten veroorzaken jeuk en irritatie bij je kat. Het speeksel van de vlo bevat stoffen die een ontstekingsreactie kunnen veroorzaken. Waar het jeukt, krabt jouw kat zich. Door het vele krabben kunnen er kale plekken en huidletsels ontstaan. Sommige katten reageren allergisch op vlooienbeten waardoor de jeuk en het krabben exponentieel toeneemt. Je kunt een vlooieninfectie vaststellen door de vacht met een vlooienkam uit te kammen. Ook kunnen vlooienpoepjes in de vacht gevonden worden. Vlooien zijn tevens uitstekende gastheren voor ziektes en andere parasieten. Met de innovatieve Seresto halsband houd je deze vervelende kriebelbeestjes op afstand. Een groot voordeel is dat Seresto eveneens beschermt tegen de ontwikkeling van vlooienlarven.

Bescherm je kat tegen teken

Teken komen overal voor, maar vooral in een bos‐ en grasrijke omgeving. Teken kunnen veel last bij je kat veroorzaken. Het is belangrijk dat je bewust omgaat met teken en deze direct verwijdert bij je huisdier. Teken kunnen het hele jaar voorkomen. Door het dragen van de Seresto halsband maak je jouw kat onaantastbaar voor teken. Seresto zorgt voor het zogenoemde ‘hot foot’-effect. Teken die terechtkomen op de huid van de kat, gedragen zich alsof ze op een hete plaat lopen. Ze hebben geen tijd om zich vast te hechten en vallen op de grond waar ze sterven.


Waarmee onderscheidt Seresto zich?

Seresto is gebaseerd op een innovatieve en gepatenteerde polymeermatrix. Die zorgt ervoor dat de werkzame stof gedurende een periode van 7-8 maanden traag en continu vrijgegeven wordt. Bovendien bestrijdt Seresto naast vlooien ook teken en weert deze ook af. Het veiligheidssysteem van Seresto vermijdt dat je kat verstrikt kan raken. Seresto is geurloos en irriteert niet.

Hoe gebruik ik de Seresto halsband?

Neem net voordat je de band wilt gaan gebruiken de halsband uit de beschermende hoes. Verwijder alle restanten plastic aan de binnenzijde, en plaats de halsband om de nek van je kat. Zorg dat de sluiting zich aan de bovenkant bevindt. Trek de halsband aan totdat je nog maar twee vingers tussen nek en band kunt steken. Knip het overtollige stuk af en gooi het onmiddellijk weg. Controleer de eerste dagen regelmatig of je kat goed reageert op de halsband. Controleer nadien regelmatig of de band niet losser is komen zitten, en verwijder hem na 8 maanden.

Wat zijn mogelijke bijwerkingen?

Kleine irritaties in de nek zijn logisch, maar ernstige jeuk niet. Bijwerkingen komen zelden voor, maar bij dieren die niet gewend zijn een halsband te dragen, kan een lichte jeuk en/of roodheid worden waargenomen tijdens de eerste dagen na het aanbrengen. Ter hoogte van de aanbrengingsplaats kunnen zich licht haarverlies en lichte huidreacties voordoen die doorgaans binnen 1 tot 2 weken verdwijnen, zonder dat de band hoeft te worden afgenomen. Soms kan het nodig zijn de halsband tijdelijk te verwijderen tot de symptomen zijn verdwenen. Zodra je heftige reacties opmerkt dien je de halsband direct te verwijderen. Andere, zeldzame bijwerkingen, die doorgaans vanzelf voorbijgaan, zijn: lusteloosheid,
braken, diarree, overmatig speekselen en gebrek aan eetlust.


Bij katten kun je Seresto Kat gebruiken. Voor honden is er de Seresto band voor kleine honden en de Seresto band voor grote honden. Laat je over dit onderwerp goed informeren door de specialist in de Discus dierenspeciaalzaak!