Trainen met Vitakraft Treaties Bits

Opvoeden, trainen, spelen met je hond

Wat is er leuker dan spelen met je hond! Maar het is zeker fijn wanneer je lieve viervoeter ook luistert wanneer het moet en je hem of haar overal mee naar toe kunt nemen. Dat betekent trainen trainen trainen. En hoe heerlijk is het om dat lekker buiten te doen!

Bij de opvoeding of training van jouw hond zijn er een aantal dingen belangrijk. Je moet consequent zijn, geduld hebben, op een positieve manier trainen en te allen tijde trainingssnacks bij je hebben. Maar houd het vooral leuk voor beiden.


7 tips voor het trainen met je hond

Een aantal tips om resultaat te bereiken én het samen leuk te hebben:

1. Maak de trainingssessies niet te lang.
Je vraagt uiterste concentratie van je hond. Train daarom maximaal 5 minuten per keer. Meerdere keren per dag een trainingssessie van een minuut is ook een goede manier om regelmatig te oefenen en het toch leuk te houden.

2. Zorg voor een beloning.
Door goed te belonen, met bijvoorbeeld een lekkere verantwoorde snack, is de hond sneller geneigd te doen wat jij vraagt én wordt het gevraagde na veel oefenen uiteindelijk een gewoonte.

3. Heb geduld!
Veel kleine stapjes vooruit geven je hond zelfvertrouwen en zorgen ervoor dat hij plezier blijft houden in de training. En dat wil je juist zodat je uiteindelijk je doel behaalt.

4. Wees voorbereid.
Ga je met je hond trainen, zorg er dan voor dat je weet wat je gaat doen en welk resultaat je wilt behalen. Zorg dat je een passende beloning bij de hand hebt.

5. Zorg ervoor dat je gefocust bent.
Je vraagt aan je hond opperste concentratie, zorg er dan ook voor dat jij je volledig op je hond kunt focussen. Dus geen appjes of telefoontjes tussendoor. Zorg dat je aandacht volledig op je hond is gericht.

6. Wees duidelijk!
Zorg ervoor dat je hond weet dat hij altijd beloond wordt. Ook als de beloning niet direct zichtbaar is. Het is belangrijk dat je hond weet dat de beloning altijd volgt ook al is deze niet direct in het zicht.

7. Maak plezier.
Trainen moet geen straf zijn, maar leuk. Met plezier is het gemakkelijker om te leren.


Met Treaties Bits wordt verwennen nog leuker!

De Treaties Bits van Vitakraft kunnen prima gebruikt worden als beloning bij een spelletje of bij een training. Maar ook wanneer je je hond lekker wil verwennen of een tussendoortje wil geven, zijn Treaties Bits een verantwoorde traktatie. Het zijn onweerstaanbare vleeshapjes die gebakken zijn in de oven. Deze snack heeft een extra hoog vleesaandeel en is verkrijgbaar in diverse smaken. Treaties Bits zijn volgens suikervrije receptuur bereid. Dat is pas liefde geven!


Wil jij graag meer weten over het trainen met je hond? Ben jij benieuwd welke smakelijke Vitakraft producten wij nog meer voor jouw maatje hebben? Kom langs in de Discus dierenspeciaalzaak. De specialist in de winkel helpt je graag verder.