Discus Huismerk - Producten voor tuinvogels

Discus, de juiste keuze voor de vogels in jouw tuin!

Discus is ons huismerk en bestaat uit kwalitatieve producten voor huisdieren én tuinvogels. Een compleet en uniek assortiment boordevol voordelige producten voor een gezond en vitaal dier.
 

Vogels in de tuin zijn natuurlijk ontzettend leuk en je kunt ze het hele jaar bijvoeren. Ze kunnen in ieder seizoen de extra energie goed gebruiken! Daarom heeft Discus óók voor de tuinvogels een uitgebreid assortiment samengesteld. Discus producten voor buitenvogels zijn bijzonder compleet, evenwichtig en gezond. De voeding is speciaal ontwikkeld om buitenvogels van de juiste voedingsstoffen te voorzien.

Discus Huismerk voor de tuinvogels:

  • Evenwichtige voeding voor tuinvogels.
  • Trekt extra vogels naar je tuin.
  • Extra energie in zomer- én wintermaanden!
  • Met veel gezonde ingrediënten.
  • De beste kwaliteit voor een scherpe prijs.

 

Deze pikken wij eruit!

Eén product in het bijzonder, brengen wij graag even extra onder de aandacht; Discus vogelpindakaas. Vogels zijn namelijk ontzettend dol op pindakaas! Pindakaas voor menselijke consumptie is alleen niet geschikt. Deze pindakaas bevat vaak maar een lage voedingswaarde en veel zout en dat is erg slecht voor vogels. Ook de ongezouten pindakaas uit de supermarkt is niet hetzelfde als de Discus vogelpindakaas. Kies altijd voor speciale vogelpindakaas van ongebrande pinda’s waar geen zout aan toegevoegd is, dat is veel gezonder! De vogelpindakaas van Discus bevat pinda’s, maïs, tarwe, dari en plantaardig vet. Tevens is er een variant waar meelwormen aan toegevoegd zijn en een variant met zonnepitten.

Discus vogelpindakaas:

  • Is geschikt voor alle vogels, ook wanneer er jongen zijn. De ouders kiezen zelf of ze het willen eten en geven dan slechts af en toe een kleine hoeveelheid aan de jongen.
  • Kan onbeperkt aangeboden worden, het hele jaar door.
  • Is voedzaam, calorierijk en bevat geen toegevoegde zouten.
  • Is verkrijgbaar in verschillende smaken: met meelwormen (veel eiwitten), naturel, en met zonnepitten.
  • Zit in stevige plastic potten, welke niet kapot kunnen vallen.

 

Tuinvogels bijvoeren met Discus vogelproducten

Er wordt wel eens gedacht dat het helemaal niet goed is om buitenvogels bij te voeren. Ze zouden hier te afhankelijk van worden, waardoor ze moeilijker kunnen overleven. Gelukkig is dit niet waar! Vogels zullen namelijk altijd op zoek blijven gaan naar voeding en kiezen hierbij zelf voor het meest voedzame voer. Ze stoppen weer met eten wanneer ze genoeg hebben gehad en een eventueel tijdelijk voedseltekort weer aangevuld is. Je kunt vogels dus gedurende het hele jaar gerust bijvoeren en dat is ook wel zo gezellig!
 

Discus zomerproducten voor tuinvogels

In de zomer hebben de vogels meer behoefte aan eiwitrijk vogelvoer en extra calcium. Meelwormen en insecten bevatten veel eiwitten en zijn daarom goed om in het voorjaar en de zomer aan te bieden. Meelwormen zijn in levende en ge(vries)droogde vorm te koop en worden, net als insecten, ook aan zadenmixen en vetproducten toegevoegd.
 

Pinda’s en speciale vogelpindakaas zijn het hele jaar door een bron van energie. Neem wel altijd ongebrande en ongezouten producten en bied deze aan in een speciale pindasilo of pothouder, zodat de vogels er eenvoudig stukjes vanaf kunnen pikken. Pas wel op dat een glazen pot niet uit de houder kan vallen!

Met strooivoer speciaal voor de zomermaanden kun je de tuinvogels net dat beetje extra bieden gedurende de hete zomerperiode. Het strooivoer is speciaal afgestemd op de voedingsbehoefte van tuinvogels tijdens deze warme maanden.

TIP: Vetbollen zijn ook zeer geschikt in de zomer, maar hang deze (net als de vogelpindakaas), tijdens hoge temperaturen op een schaduwrijke plek. Verwijder het netje om te voorkomen dat vogels hier met de pootjes in vast komen te zitten.

 

Discus winterproducten voor tuinvogels

De vaak wat saaie winterse tuin knapt flink op door de aanwezigheid van vogels en extra energie kunnen ze in deze periode ook wel gebruiken. Het bijvoeren van vogels is dus niet alleen erg leuk, het is ook nog eens erg nuttig!

Om vogels zoals roodborstjes of winterkoninkjes te helpen is het goed om wat meer meelwormen te voeren. De kans dat een winterkoninkje de voedertafel bezoekt is echter wel klein, dit diertje is namelijk erg schuw. Strooi daarom wat meelwormen onder struiken op de grond. Het winterkoninkje is een vogel die het vooral in de winter hard nodig heeft. Hij doet zijn naam dan ook absoluut geen eer aan en heeft het in de winter juist erg moeilijk.

Pinda’s en vogelpindakaas worden het liefst gegeten door de pimpelmees, de putter, de grote bonte specht, en de koolmees. Gehakte pinda’s zijn juist weer favoriet bij de merel, de vink, en de roodborst. Vetproducten zoals vetbollen vallen altijd in de smaak bij de pimpelmees, de grote bonte specht, de koolmees, de groenling, de roodborst en de winterkonink. De strooivoer zadenmixen van Discus worden graag gegeten door de pimpelmees, de vink, de putter, de grote bonte specht, de koolmees, de groenling en de mus, maar ook de roodborst is er gek op.
 

Wist je dat?

Naast voer is water in de tuin ook erg belangrijk voor de vogels. Zorg altijd voor een schaal met vers drinkwater. Plaats dit indien mogelijk niet te dicht bij de voederplaats zodat etensresten en vogelpoep niet in het water kunnen vallen. Zet de schaal zomers in de schaduw om snelle verdamping en algengroei te voorkomen. 's Winters is het belangrijk dat vogels niet in het water gaan baden, je kunt dit voorkomen door gaas over de waterschaal te spannen. Strooi nooit zout of andere toevoegingen tegen bevriezing in het water, dit is zeer slecht voor de vogels.

Meer weten?

Wil jij graag meer weten over kippenvoer en voeding voor overig pluimvee? Of ben je benieuwd met welke producten jij jouw pluimvee nog meer gelukkig(er) kunt maken? Kom naar de Discus dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt of bestel je producten makkelijk en snel direct op discus.nl.