Welkom nieuwe huisgenoot

Adaptil stelt je nieuwe huisgenoot gerust

Blootstelling aan verschillende nieuwe situaties gedurende de eerste maanden is essentieel voor je puppy om zich aan jouw levensstijl te kunnen aanpassen. Sommige dingen worden het best meteen na de adoptie aangeleerd, om ervoor te zorgen dat je pup dit perfect onder de knie heeft op volwassen leeftijd. Dit geldt voor basisbevelen, zindelijkheid, wandelen aan een leiband of zonder problemen met de auto reizen.

In deze huidige periode, waarin we zo min mogelijk contact hebben met andere mensen, is het extra belangrijk om je fantasie te gebruiken en geduld te hebben tijdens het trainen van je pup. Het gebruik van de ADAPTIL® Junior halsband, die puppy's ondersteunt tijdens de adoptieperiode en hun opvoeding vergemakkelijkt, zal je helpen deze uitdaging aan te gaan!


7 tips voor socialisatie tijdens de coronacrisis

De experts van ADAPTIL® begeleiden jou en je puppy graag door de socialisatieperiode heen tijdens de huidige quarantaine met onderstaande tips.

1. Respecteer de slaapbehoefte van de puppy
Allereerst moet je er rekening mee houden dat je nieuwe vriend het grootste deel van de tijd zal slapen, ongeveer 15 tot 20 uur per dag. De slaaptijd van een puppy moet worden gerespecteerd. Je mag je pup in geen geval storen tijdens het slapen. Zelfs als je de hele dag thuis bent.

2. Speelgoed om de puppy bezig te houden en jullie band te versterken
Gebruik tijdens speelsessies kleine speeltjes, speciaal aangepast aan puppy's, waar je pup op kan kauwen of kan apporteren. Het is een goede manier om je puppy te leren herinneren. Elke keer dat je pup het speelgoed terugbrengt, aarzel dan niet om enthousiast te reageren en te belonen!

3. Korte maar essentiële wandelingen
De wandelingen zullen kort moeten blijven, maar ga vaak genoeg wandelen zodat je puppy de behoefte buiten kan doen. Feliciteer wanneer je pup de behoefte op de juiste plaats doet. In het geval van kleine ongelukjes binnen (er zullen er een paar zijn!), wordt vooral niet boos. Maak grondig schoon en gebruik een zindelijkheidsmat. Zindelijksheidsmatten moeten op een rustige plek worden geplaatst, idealiter uit de buurt van het slaapgedeelte en moeten altijd op dezelfde plaats blijven liggen. Dag na dag leert je puppy daar naartoe te gaan wanneer dat nodig is.

4. Wandelen aan de leiband
Het doel is om de pup te leren rustig naast je te wandelen. Het is ook een goed moment om te leren zitten op commando, waarbij je kunt belonen met traktaties. Bied over het algemeen korte, maar steeds terugkerende leersessies aan gedurende de dag.


Wanneer de maatregelen voor het Coronavirus weer worden aangescherpt en we net als sommige andere landen zelfs niet meer naar buiten mogen, dan kun je deze oefening natuurlijk voortzetten in de tuin of in huis.

5. Laat je puppy wennen aan alledaagse geluiden
Opgesloten zitten in huis maakt het niet gemakkelijk om je puppy bloot te stellen aan nieuwe geluiden. Ook wanneer je wel buiten komt zal je merken dat het rustiger is op straat. Laat je pup daarom eerst wennen aan de geluiden in je huishouden: de stofzuiger, haardroger, wasmachine, enzovoort. Voor geluiden van buitenaf (verkeer, sirenes, enz.) kun je afspeellijsten gebruiken die speciaal zijn bedoeld voor puppy's. De sleutel tot succes: herhaling en geduld! Speel elke dag bepaalde geluiden af en verhoog geleidelijk het volume in de loop van de tijd.

6. Laat je puppy aan de auto wennen
Je kunt van de gelegenheid gebruik maken door je puppy aan de auto te laten wennen. Laat de puppy eerst rond de auto lopen met de motor uit. Laat hem snuffelen en ontdekken en beloon als je pup kalm blijft. Als je pup voldoende zelfvertrouwen toont bij het naast de auto staan, is de volgende stap om de binnenkant van de auto te laten verkennen - nog steeds met de motor uit. Nogmaals, gebruik beloningen (mondeling, maar ook met wat lekkers) en wacht tot je puppy voldoende vertrouwen heeft in de auto voordat de motor wordt aangezet. Laat je pup stapje voor stapje wennen aan de auto. Dit zal handig zijn tijdens toekomstige uitstapjes samen. De sleutel tot succes is om de tijd te nemen.

7. Leer je puppy alleen thuis te zijn
Wanneer de corona maatregelen en daarbij het vele thuisblijven wordt opgeheven en je professionele verplichtingen je weer van huis houden, zal de ADAPTIL® Junior halsband jouw puppy blijven ondersteunen. De rustgevende feromonen in de halsband zullen je puppy geruststellen en helpen zich aan te passen aan deze nieuwe routine. Als alternatief voor de halsband kun je ook de ADAPTIL® Calm verdamper inzetten. Plaats deze in het stopcontact in de ruimte waar je pup de meeste tijd doorbrengt (meestal waar je puppy slaapt) en laat deze continu ingeplugd.


Benodigdheden voor je puppy

De "essentials" voor een succesvolle socialisatietraining:

  • ADAPTIL® Junior halsband
  • Slaapmand
  • Aangepaste speeltjes voor puppy's
  • Zindelijkheidsmat
  • Halsband
  • Leiband
  • Snacks aangepast voor puppy's
Geduld en het hebben van een positieve houding zijn essentieel om je puppy te trainen!
Kom voor meer tips en adviezen een langs bij de Discus dierenspeciaalzaak of neem een kijkje op www.adaptil.com