Tipclip: Krabpalen

29 mrt. 2018

In deze tipclip video geven we je advies over de aanschaf van een nieuwe krabpaal.

Katten en krabben
Een kat is een echte krabber. In huis is het daarom belangrijk dat je kat alle gelegenheid krijgt om te kúnnen krabben. Krabben zorgt namelijk onder andere voor de vernieuwing van de nagels, het afbakenen van territorium, het trainen van spieren én voor ontspanning. Als een kat geen mogelijkheid krijgt om te krabben, zal er al snel aan aan tapijt of aan meubels gekrabd gaan worden. Dat willen we natuurlijk niet!

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een krabpaal?
Bij het uitzoeken van een krabpaal is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Zo moet de krabpaal lang genoeg zijn zodat de kat zicht tijdens het krabben volledig kan uitrekken. De krabpaal moet ook stevig genoeg zijn zodat deze niet omvalt tijdens het krabben of klimmen. Kies bij voorkeur voor krabpalen waarbij de stammen volledig bedekt zijn met stevig sisal. De kat vindt dit materiaal namelijk het prettigste om aan te krabben. Katten vinden het ook prettig om het overzicht over de ruimte te bewaren. Kies daarom voor een krabpaal met gevarieerde plateauserde plateaus, zodat je kat op een hoger niveau kan gaan zitten.

Waar plaats ik de krabpaal?
De plaatsing van de krabpaal of krabton op voet is ook erg belangrijk. Plaats de krabpaal bij voorkeur op een plek waar je kat graag ligt of zit, en niet op een plek die je zelf het mooiste vindt. Zo zal je kat sneller gebruik maken van de krabpaal. Heeft je kat nou moeite om voor het eerst gebruik te maken van de krabpaal? Dan kun je wat catnip gebruiken om je kat hiertoe te verleiden.

Bij Discus dierenspeciaalzaken zijn veel verschillende krabpalen verkrijgbaar, variërend van krabtonnen tot aan krabpalen die tot het plafond reiken. Heb je vragen over de aanschaf van een krabpaal? Kom langs in de Discus winkel en vraag het de specialist!

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-blog-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.

Sommige dieren, waaronder katten, maar ook vogels, konijnen en knaagdieren, hechten zich sterk aan hun eigen omgeving en voelen zich thuis daarom vaak het fijnst.

Een konijn kan zichzelf maar moeilijk koelen. In dit artikel lees je meer over warmte bij konijnen en hoe je jouw konijn koel kunt houden in de zomer.

Deel via