Tipclip: Krabpalen

29 mrt. 2018

In deze tipclip video geven we je advies over de aanschaf van een nieuwe krabpaal.

Katten en krabben
Een kat is een echte krabber. In huis is het daarom belangrijk dat je kat alle gelegenheid krijgt om te kúnnen krabben. Krabben zorgt namelijk onder andere voor de vernieuwing van de nagels, het afbakenen van territorium, het trainen van spieren én voor ontspanning. Als een kat geen mogelijkheid krijgt om te krabben, zal er al snel aan aan tapijt of aan meubels gekrabd gaan worden. Dat willen we natuurlijk niet!

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een krabpaal?
Bij het uitzoeken van een krabpaal is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Zo moet de krabpaal lang genoeg zijn zodat de kat zicht tijdens het krabben volledig kan uitrekken. De krabpaal moet ook stevig genoeg zijn zodat deze niet omvalt tijdens het krabben of klimmen. Kies bij voorkeur voor krabpalen waarbij de stammen volledig bedekt zijn met stevig sisal. De kat vindt dit materiaal namelijk het prettigste om aan te krabben. Katten vinden het ook prettig om het overzicht over de ruimte te bewaren. Kies daarom voor een krabpaal met gevarieerde plateauserde plateaus, zodat je kat op een hoger niveau kan gaan zitten.

Waar plaats ik de krabpaal?
De plaatsing van de krabpaal of krabton op voet is ook erg belangrijk. Plaats de krabpaal bij voorkeur op een plek waar je kat graag ligt of zit, en niet op een plek die je zelf het mooiste vindt. Zo zal je kat sneller gebruik maken van de krabpaal. Heeft je kat nou moeite om voor het eerst gebruik te maken van de krabpaal? Dan kun je wat catnip gebruiken om je kat hiertoe te verleiden.

Bij Discus dierenspeciaalzaken zijn veel verschillende krabpalen verkrijgbaar, variërend van krabtonnen tot aan krabpalen die tot het plafond reiken. Heb je vragen over de aanschaf van een krabpaal? Kom langs in de Discus winkel en vraag het de specialist!

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-blog-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Het spreekt voor zich dat de slaapplaats van je hond ook comfortabel moet zijn, maar wanneer is dat eigenlijk zo? Lees de 7 tips in dit artikel voor een goede slaapplek voor je hond.

In dit artikel vertellen we je meer over de verzorging van je hond tijdens de coronacrisis en geven we je 8 tips om deze tijd samen goed door te komen.

De winter brengt de nodige gevaren met zich mee waar je als baasje op moet letten. In dit artikel bespreken we 7 tips voor je hond in de winter.

Deel via