Aquarium kopen in Rotterdam? Kom naar Discus Ria van den Hoven

Ben je een aquariumliefhebber of geniet je van de rust die een prachtig aquarium met zich meebrengt? Met meer dan 115 jaar ervaring in de huisdierenbranche, hebben wij niet alleen een uitgebreide selectie voor honden, katten, konijnen, knaagdieren en vogels, maar ook een prachtige aquariumafdeling. Kom gerust eens langs in onze aquariumwinkel in Rotterdam.

Aquariumspeciaalzaak 

In onze aquariumwinkel gaan wij verder dan alleen het verkopen van producten. Ivo, onze enthousiaste expert, staat dagelijks paraat om zijn kennis en passie voor aquaria te delen en je te begeleiden bij het opstarten van een nieuw aquarium. Ivo heeft vele jaren ervaring met alles wat komt kijken bij het houden van een aquarium. 

Ook thuis heeft hij een prachtig aquarium met planten en vissen, waar hij in zijn vrije tijd mee bezig is. In de winkel heeft hij diverse voorbeeldaquaria gemaakt. Ook heeft hij zich gespecialiseerd in aquascaping. Of je nu koudwater- of tropische vissen wilt houden, bij ons ben je aan het juiste adres voor advies op maat. Wij bieden tevens een ruime keuze aan vissoorten. 

Advies bij het kopen van een aquarium 

Allereerst helpen we jou bij het selecteren van het juiste aquarium. Het advies is om altijd een model te kiezen met een ingebouwd filter en eventueel een luchtpompje. Bewegend water zorgt immers voor het welzijn van de vissen.

Vervolgens wordt het aquarium ingericht met een geschikte bodem, planten, decoraties en achterwand. Het gebruik van watervoorbereiders is noodzakelijk om het water visvriendelijk te maken en schadelijke stoffen te verwijderen. Bij het opstarten van een aquarium is het ook raadzaam levende bacteriën toe te voegen. Dit bevordert een gezond ecosysteem.

Als je alle benodigdheden voor jouw droomaquarium hebt geselecteerd, bieden wij in de omgeving van onze winkel de mogelijkheid om het aquarium gratis thuis te laten bezorgen. 

Aquarium inrichten na aanschaf

Thuis moet het aquarium worden ingericht, met kraanwater worden gevuld en de watervoorbereiders en bacteriën moeten worden toegevoegd. Het spannendste deel begint: het wachten tot het aquarium klaar is voor vissen.

Wij adviseren om het aquarium minimaal 2 weken te laten draaien voordat vissen worden toegevoegd. Na deze periode kan het water worden getest met speciale strips, welke verkrijgbaar zijn in onze winkel. Als alles in orde is, kunnen er geleidelijk vissen worden toegevoegd. Ons deskundige team in de winkel geeft gedetailleerd advies over welke vissen goed samenleven en welke beter apart gehouden kunnen worden.

Om een nitrietpiek zoveel mogelijk tegen te gaan, raden we aan niet te veel vissen tegelijk aan te schaffen. Regelmatige waterverversing met behulp van een hevelset is essentieel in de opstartfase. Nieuw water moet wederom worden behandeld met voorbereiders en bacteriën. Na een aantal weken kunnen er langzaam meer vissen in het aquarium. Regelmatige watercontroles met de speciale strips worden aangeraden.

Voedingsadvies voor aquariumvissen

Ook voor de juiste voeding ben je bij ons aan het goede adres. Om de gezondheid van de vissen te bevorderen, raden we aan om de voeding af te wisselen. Een gevarieerd dieet draagt bij aan een optimale gezondheid en kleurpracht van de vissen. Ons assortiment aan visvoeding biedt diverse opties en we adviseren graag over de beste keuzes voor jouw vissen.

De specialisten in onze winkel in Rotterdam staan altijd klaar om te helpen met advies over de aanschaf en het onderhoud van het aquarium en eventuele vragen.

Kortom, voor een prachtig aquarium en deskundig advies ben je bij Discus Ria van den Hoven aan het juiste adres. Ontdek de wonderen van de onderwaterwereld en geniet van een betoverend aquarium in Rotterdam!

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via