Help, een vlooienplaag!

Last van een vlooienplaag?

Tips voor de bestrijding van een vlooienplaag

Wist je dat slechts 5% van de vlooienpopulatie zich op jouw huisdier bevindt? De rest (95%!) zit in de omgeving! Behandel daarom ook met Flea Free omgevingsspray. Dit doodt vlooien en vlooienlarven in jouw huis.

Heb je last van een vlooienplaag in huis? Dat is heel vervelend en daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af. Volg onderstaand stappenplan om deze plaag te bestrijden.

Bestrijd de vlooienplaag in 10 stappen

Stap 1 Stofzuig jouw gehele huis grondig.
Stap 2 Verwijder de stofzuigerzak, stop deze in een vuilniszak en doe de vuilniszak gelijk in de container.
Stap 3 Zorg dat iedereen uit huis is (ook dieren) voordat je gaat behandelen. Dek aanwezige aquaria, vogelkooien en knaagdierkooien af.
Stap 4 Behandel de gehele omgeving met de Flea Free Omgevingsspray. Spray met name heel goed op alle naden, kieren en donkere plekken in huis. Denk daarnaast aan de mand van jouw huisdier, de bank, het tapijt, maar ook de zolder, auto etc. Je draagt vlooien namelijk met je mee.


TIP: deze spray werkt ook tegen wespen en andere kruipende insecten!

Stap 5 Laat na behandeling met Flea Free Omgevingsspray jouw huis goed luchten.
Stap 6 De eerste 2 à 3 dagen niet stofzuigen of dweilen, want daarmee haal je de werkzame stof van de omgevingsspray weg.
Stap 7 Was alle mandjes en stoffen speeltjes van je huisdier minimaal op 60 graden.
Stap 8 Heb je meerdere huisdieren? Behandel alle huisdieren tegelijk tegen vlooien. Gebruik hiervoor de veilige producten van Flea Free. Gedurende 2 à 3 dagen na het behandelen, honden niet laten zwemmen of wassen.


Stap 9 Ontworm je huisdieren ook direct! Vlooien zijn namelijk de tussengastheer van de lintworm, dus er is kans dat je huisdieren ook besmet zijn met wormen. Ontworm je huisdier met de smakelijke tabletten van No Worm Pro.


Stap 10
Blijf je hond of kat (dagelijks) kammen om te controleren op aanwezige vlooien.

Herhaal de behandeling van de omgeving, indien er na een maand nog steeds vlooien in huis te zien zijn.

Blijf daarnaast jouw hond of kat preventief behandelen!

Flea Free Omgevingsspray 400 ml<br><br>


En heb vooral geduld...

Helaas kan het lang duren voordat je huis helemaal vrij is van vlooien. Dit komt doordat de vlooienpoppen tot wel 2 jaar in huis kunnen leven.

Wil jij graag meer weten over wat er nodig is om vlooien te bestrijden én te voorkomen? Ben jij benieuwd of deze producten ook geschikt zijn voor jouw hond of kat? Kom eens langs in de Discus dierenspeciaalzaak en vraag het de specialist. Samen maken we de juiste keuze!