Help de Hulphond helpen

Draag bij aan een beter leefmilieu en steun Hulphond Nederland met de opbrengst

Lever nu jouw lege printercartridges of mobiele telefoons in bij de deelnemende Discus winkels en steun Hulphond Nederland met de opbrengst. Door deze producten een tweede leven te schenken, leveren we samen een bijdrage aan een beter leefmilieu én helpen we de Hulphond helpen!

Een goed doel steunen met jouw oude cartridge, mobiele telefoon of tablet: kan dat? Ja, en het is nog eenvoudig ook! Verspreid door heel Nederland vind je bij een aantal Discus dierenspeciaalzaken nu de Eeko inzamelbox. Wanneer je hier je oude apparaat in achterlaat worden deze gerecycled of krijgen ze een tweede leven. De opbrengst die via onze winkels wordt gegenereerd gaat rechtstreeks naar Hulphond Nederland.

Over Hulphond Nederland

Na ruim veertig jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden weten ze bij Hulphond Nederland heel goed waar ze mee bezig zijn. Met het Expertisecentrum onderscheiden zij zich met de beste hulphonden en aantoonbaar bewezen trainingen en methodieken. Hulphond Nederland heeft voor iedereen de juiste hulphond!

Hulphonden helpen jaarlijks honderden volwassenen en kinderen én hun omgeving aan een betere kwaliteit van leven. Ze worden opgeleid als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking of epilepsie. Ook jongeren met klachten die voortkomen uit ontwikkelingsstoornissen en psychische problematiek en volwassenen met psychotrauma en stressorgerelateerde problematiek zijn gebaat bij de inzet van hulphonden.


Met respect voor het welzijn voorop worden de honden bij Hulphond Nederland zo breed mogelijk opgeleid en ingezet door deskundige trainers en therapeuten. Ze zijn zelfs in staat om de hulphond tot wel zeventig verschillende vaardigheden aan te leren! Door mensen met een fysieke beperking of geestelijke zorgvraag op deze manier te steunen, bieden zij mensen hiermee autonomie en nieuw perspectief. Discus steunt Hulphond Nederland en komt in actie door in haar winkels geld in te zamelen of aandacht te genereren.

Over Eeko

Eeko zamelt al 30 jaar lege printercartridges, mobiele telefoons en tablets van organisaties en particulieren in voor hergebruik met een hoge servicegraad. Door deze producten te recyclen, leveren zij een grote bijdrage aan een beter leefmilieu. Eeko is in het bezit van de juiste certificaten en vergunningen om dit te mogen doen.

De meeste cartridges, mobiele telefoons en tablets zijn herbruikbaar en horen daarom ook niet thuis op de grote afvalberg. Samen met jou zorgt Eeko ervoor dat ze een tweede leven krijgen. Wij dragen hier graag ons steentje aan bij door inzameldozen bij de Discus winkels te plaatsen. Dankzij het samenwerkingsinitiatief ‘Help de Hulphond helpen’ steun je meteen Hulphond Nederland door je lege cartridges, mobiele telefoons en tablets bij ons in te leveren.

Wanneer je jouw lege cartridge, mobiele telefoon of tablet bij een Eeko inzamelpunt inlevert, kun je de vergoeding toekennen aan een goed doel naar keuze. De opbrengst die via onze inzamelingsactie bij Discus winkels wordt opgehaald is geheel voor Hulphond Nederland.

Je vindt hier alle inzamelpunten: https://www.eeko.nl/kaart/

Discus inzamelpunten

De Discus winkels die momenteel een inzamelbox hebben staan, op alfabetische volgorde van plaatsnaam, zijn:

Dit overzicht is voor het laatst bijgewerkt op 24-07-2023