Advertorial

De gevaren van een vieze kattenbak

Heb jij wel eens nagedacht over de gevaren van een vieze kattenbak en of dit schadelijk voor jouw eigen gezondheid kan zijn? Een vieze kattenbak is niet alleen vies, het is ook écht een risico voor je gezondheid. Het schoonmaken van de kattenbak is dan misschien niet altijd even leuk, maar het is wel erg belangrijk! 

Een vieze kattenbak kan jou als mens erg ziek maken en de gezondheid belemmeren. Denk hierbij aan bacteriën in de ontlasting die kattenkrabziekte of salmonella kunnen veroorzaken. Ook wormen en/of toxoplasmose zijn gevaarlijk voor onze gezondheid. Met name voor jonge kinderen, ouderen, zwangeren en mensen bij wie het immuunsysteem niet goed functioneert is het risico voor de gezondheid groter. 
 

Risicogroepen

Er zijn een aantal groepen die extra risico lopen bij een vieze kattenbak. Dit zijn: 

  • Kinderen en baby’s: Het immuunsysteem bij kinderen en zeker baby’s is nog niet optimaal in staat om zich te verweren tegen ziekteverwekkers. 
  • Ouderen: Bij ouderen wordt ook het immuunsysteem ouder en zal het niet meer optimaal functioneren. 
  • Zwangere vrouwen: Zwangeren kunnen een verminderde weerstand hebben door de zwangerschap. Vooral ongeboren baby’s zijn gevoelig voor sommige ziekten zoals toxoplasmose. 

Hierdoor is het advies voor deze risicogroepen om zelf de kattenbak niet te verschonen. Wil je toch de kattenbak verschonen, doe dit dan uitsluitend met handschoenen. Ook bij het werken in de tuin worden tuinhandschoenen geadviseerd, omdat de grond verontreinigd kan zijn door de ontlasting van katten (RIVM, 2023).  

Katrein's kattenbakvulling

De oplossing voor een fris kattentoilet is Katrein, want voor iedere behoefte is er een passend product. Katrein onderstreept het prettige gevoel van de kat bij het gebruik van de kattenbakvulling. Daarnaast zorgt de hoge kwaliteit van de eigenschappen (waaronder de goede klontvorming en het absorptievermogen) ervoor dat het schoonmaken van de kattenbak leuker wordt.   

Katreins assortiment bestaat uit zeven verschillende producten, waarvan wij er in dit artikel 2 voor je uitlichten, namelijk; Katrein Premium Actieve Koolkorrels en de Katrein Silica. Klik hier om het gehele assortiment van Katrien te bekijken.
 

Katrein Premium Actieve koolkorrels

De Katrein Premium Actieve koolkorrels is een fijn product, wat een beter comfort voor de pootjes biedt. Door de fijne korrels worden er snel klontjes gevormd, waardoor onaangename luchtjes geen kans krijgen om zich te verspreiden. De actieve kool in de korrels zorgt daarbij voor het neutraliseren van deze geurtjes. De Katrein Premium actieve koolkorrels is sterk aan te raden voor katten die niet van parfum houden, maar een fijne korrel wel prettig vinden! 

De kattenbakvulling heeft een zeer hoge acceptatie, waardoor jouw kat graag naar de bak gaat. Niet alleen voor jouw kat, maar ook voor jou als eigenaar biedt de kattenbakvulling voordelen. Door de fijne korrel, kun je gemakkelijk en snel klonten scheppen, de vulling is zuinig in gebruik en je hebt geen last van stuifvorming bij het aanvullen of verschonen van de kattenbak. Dat is toch het proberen waard?
 

Katrein Silica

De Katrein Silica minerale hygiëne korrels zijn gemaakt van natuurlijke mineralen. Deze mineralen gedragen zich als kleine sponzen en nemen razendsnel vocht op, waardoor er geen ongewenste geurtjes vrij kunnen komen. Door deze ultra-absorberende en antibacteriële werking is de Katrein Silica een aangename vulling voor het toiletteren van jouw kat met een prima comfort aan de pootjes. Ook voor jouw als eigenaar is het gemakkelijk om de vaste ontlasting uit de bak te scheppen. Heb jij een voorkeur voor een absorberende kattenbakvulling? Probeer dan de Katrein Silica eens! 
 

Heb je vragen over de kattenbakvulling van Katrein? Kom eens langs in de Discus dierenspeciaalzaak en stel ze aan de specialist. Samen maken we de juiste keuze, ook voor jouw kat;