Discus Huismerk - Voeding voor konijn en knaagdier

Discus, de juiste keuze voeding voor konijnen en knaagdieren!

Discus is ons huismerk en bestaat uit kwalitatieve producten voor álle huisdieren. Een compleet en uniek assortiment boordevol voordelige producten voor een gezond en vitaal dier.
 

Jouw konijn, cavia, hamster, rat, muis of gerbil verdient natuurlijk alleen de béste voeding. Daarom heeft Discus óók voor konijnen en knaagdieren een uitgebreid assortiment samengesteld. Discus konijnenvoer en knaagdiervoeding is bijzonder compleet, evenwichtig en gezond. De voeding is speciaal ontwikkeld om jouw huisdier van de juiste voedingsstoffen te voorzien.

Discus Huismerk voeding voor konijnen en knaagdieren:

  • Bijzonder complete voedingen
  • Specifiek afgestemd op de voedingsbehoefte van het dier
  • Voorkomt gebitsproblemen
  • Bevat veel gezonde ingrediënten
  • De beste kwaliteit voor een scherpe prijs 

 

 

Een hap uit ons assortiment! 

Eén product in het bijzonder, brengen wij graag even extra onder de aandacht; Discus Konijnenvoer Plus. Konijnen hebben namelijk een speciale voedingsbehoefte, waarbij vooral het spijsverteringssysteem een belangrijke rol speelt voor een gezond en vitaal leven. De Discus Plus voeding voor konijnen is bijzonder compleet, evenwichtig, en gezond voor alle konijnenrassen. Naast alle essentiële vitaminen en mineralen heeft deze mengeling ook een hoog aandeel aan ruwe vezels die bijdragen aan een gezonde darmflora en natuurlijke tandafslijting. Alleen de beste grondstoffen worden voor deze voeding gebruikt wat voor een lang, gelukkig én gezond konijnenleven zorgt.

Discus Konijnenvoer Plus: 

  • Voorziet voor de volle 100% in de voedingsbehoefte van konijnen.
  • Zorgt voor een goede spijsvertering en een sterk gebit.
  • Voedzaam, rijk aan vezels en met extra vitaminen.
  • Optimale kwaliteit van smaak en geur.
  • Bevat zorgvuldig geselecteerde hoogwaardige ingrediënten.

 

Voor ieder konijn of knaagdier de juiste keuze

Ieder konijn of knaagdier is anders en heeft een andere voedingsbehoefte. Wist je bijvoorbeeld dat cavia’s veel vitamine C nodig hebben, konijnen juist een vezelrijke voeding moeten krijgen en hamsters veel dierlijke eiwitten nodig hebben? Tevens is het maag- darmstelsel van knaagdieren bijzonder gevoelig en draagt goede voeding bij aan de natuurlijke tandslijtage. Hierdoor is het geven van de juiste voeding nóg belangrijker. Hierover lees je hieronder meer.

TIP! Konijnen en cavia’s hebben snel de neiging tot selectief eetgedrag. Hierbij eten ze enkel de lekkere dingen uit het voer. Speciaal voor deze dieren is er een alles-in-1 brok. Ieder brokje heeft dan dezelfde complete samenstelling waardoor je maatje altijd binnenkrijgt wat het nodig heeft.

Discus voeding voor konijnen

Konijnen hebben een gevoelige spijsvertering waardoor voedzame, vezelrijke voeding noodzakelijk voor ze is. Ruwe vezels zorgen voor de juiste vertering van het voedsel, maar ook voor een goede werking van de blindedarm. Wanneer jouw konijn geen goede voeding krijgt kan dit tot verschillende gezondheidsproblemen leiden waarbij met name de darmen snel in de problemen komen. Heeft jouw konijn last van verstopping, diarree, gisting, zwellingen of buikpijn? Dan is dit vaak naar verkeerde voeding terug te herleiden. Vezelrijke voeding is tevens noodzakelijk voor de optimale slijtage van tanden en kiezen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat bij konijnen pas wanneer de maag vol raakt, de voeding naar de darmen getransporteerd wordt. Kleine, nieuwe porties zijn dus nodig om dit verteringsproces in gang te houden. Dit verklaart mede waarom konijnen graag de hele dag door over nieuwe porties gezonde voeding beschikken.

 

Discus voeding voor cavia’s

Het is belangrijk om cavia’s de juiste uitgebalanceerde voeding te geven. Cavia’s zijn knaagdieren die vitamine C nodig hebben maar dat niet zelf kunnen aanmaken. Zij moeten vitamine C uit hun voeding halen en hebben daarom specifiek caviavoer nodig. Het is af te raden om konijnenvoer of knaagdiervoer aan cavia’s te geven omdat deze voeding vaak te weinig vitamine C voor ze bevat. Naast vitamine C zijn er nog meer belangrijke zaken waar je op moet letten. Voor een cavia geldt ook dat het belangrijk is om voeding met voldoende ruwe vezels te krijgen, dit ter ondersteuning van de vertering, de blindedarm en de tandslijtage. Daarnaast is calcium een belangrijk mineraal voor cavia’s. Calcium bevindt zich voornamelijk in botten en tanden. Om cavia’s gezond te houden dienen ze voldoende calcium via de voeding binnen te krijgen, maar pas wel op; een teveel aan calcium kan weer tot blaasgruis of blaasstenen leiden.

 

Discus voeding voor andere knaagdieren

Naast cavia’s zijn er natuurlijk nog veel meer leuke knaagdieren welke als huisdier gehouden worden. Veel voorkomende gehouden soorten zijn (dwerg)hamsters, muizen, ratten en gerbils. Ook zij verdienen het om de juiste voeding te krijgen! Hamsters, ratten, muizen en gerbils zijn omnivore (allesetende) en granivore (zaadetende) dieren. Zij hebben voor de stofwisseling dierlijke eiwitten nodig. Deze snelle en actieve dieren hebben naast hun eigen energie ook nog eens een hoog metabolisme waardoor ze een verhoogde energiebehoefte hebben. Deze kleine knaagdieren hebben goed gevarieerde voeding nodig die uit verschillende zaden, noten, kruiden en dierlijke eiwitten bestaat. Ruwe vezels zijn vanwege een kleinere blindedarm wat minder goed te verwerken en houd er bij gerbils rekening mee dat zij woestijndieren zijn en niet al te veel variatie nodig hebben.

 

 

Wist je dat?

Wat konijnen en knaagdieren bijzonder maakt is dat de tanden en kiezen altijd door blijven groeien. Je kunt het vergelijken met onze nagels. Zij slijten de tanden en kiezen zelf door flink op brokken te kauwen. Door de juiste voeding aan te bieden draag je dus al bij aan de natuurlijke tandslijtage die noodzakelijk voor ze is, maar dit is niet altijd voldoende. Gebitsproblemen door onvoldoende slijtage komen helaas erg vaak voor. Scherpe delen prikken in de tong of wangen en door de pijn wordt er soms helemaal niet meer gegeten. Het is verstandig om ze naast goede voeding ook het nodige knaagmateriaal en vers hooi te geven om de tandslijtage zo optimaal mogelijk te bevorderen.

 

Meer weten?

Wil jij graag meer weten over het voeren en verzorgen van konijnen en knaagdieren? Of ben je benieuwd met welke producten jij jouw huisdier nog meer gelukkig(er) kunt maken? Kom langs in de Discus dierenspeciaalzaak. De specialist in de winkel helpt je graag verder.