Beaphar CatComfort stelt je kat gerust

Katten zijn gevoelig voor veranderingen en onverwachte situaties. Het liefst hebben zij een stabiele omgeving waar zo min mogelijk verandert. Helaas ontkomen we er niet aan dat er ieder jaar op 31 december Oud & Nieuw gevierd wordt en dat dit gepaard gaat met veel stress voor onze huisdieren. Lees in dit artikel hoe je Beaphar CatComfort ter ondersteuning bij vuurwerkangst in kunt zetten.

Stress bij katten door vuurwerkangst

Er zijn voor katten heel veel factoren die stress kunnen veroorzaken. Onverwachte harde vuurwerkgeluiden zijn hier een goed voorbeeld van. Uiteraard verschilt het per kat waar gevoelig op gereageerd wordt en wat wel of niet stress bij je kat zal veroorzaken. Bij stress uiten katten zich vaak op een manier die frustrerend is voor de eigenaar en als probleemgedrag wordt bestempeld. Katten communiceren veelal met kleine signalen welke lastig door ons op te pikken zijn. Om stress bij katten te ontdekken moet je dus goed opletten.

Er zijn verschillende manieren van kattencommunicatie:

  • Lichaamstaal
  • Door hun houding/gedrag
  • Geluid
  • Bijvoorbeeld miauwen/blazen
  • Geurmarkeringen
  • Onzichtbare communicatie met feromonen

Probleemgedrag zoals krabben/vernielen, sproeien, vluchten en verstoppen, is vaak zeer frustrerend voor kattenbezitters. Stress bij katten kan op de lange termijn leiden tot klinische ziektes, daarom is het belangrijk dat eigenaren katten helpen zich op hun gemak te laten voelen. Wanneer katten zich comfortabel en gerustgesteld voelen ervaren zij minder stress. Dit kan dagelijks zijn, maar ook in tijden van verandering zoals bij een verhuizing, bij nieuwe huisgenoten (mensen en dieren) of wanneer je te maken krijgt met vuurwerkangst bij katten.

Feromonen, onzichtbare communicatie door katten

Feromonen zijn signalen die op grote schaal worden gebruikt in de diercommunicatie. Ze zijn onzichtbaar, maar wel herkenbaar voor de kat. Veel kattenbezitters zullen het gedrag met het geven van kopjes herkennen. De eigenaar of het gebied wordt gemarkeerd. De kat laat een geheugensteuntje voor zichzelf achter. Hij zegt hiermee eigenlijk: Dit is een ‘veilige ruimte’ die comfortabel is om in te verblijven en mijn eigenaar is een persoon bij wie ik me prettig voel en bij wie ik graag in de buurt ben.

Het achterlaten van deze markering is voor de kat een manier om een positieve connectie met een voorwerp of ruimte te vormen. Als de kat weer in aanraking komt met de feromonen, wordt het geassocieerd met gevoelens van geruststelling en geluk. De kans dat de kat probleemgedrag gaat vertonen neemt af, zoals krabben/vernielen of sproeien en ook zal het je kat geruststellen in tijden van stress of angst. De producten van de Beaphar CatComfort zijn daarom ideaal om ter ondersteuning te gebruiken tijdens de stressvolle situaties in het vuurwerkseizoen. De Beaphar CatComfort producten bevatten een kopie van dit kopjesferomoon van de kat, om de kat zo op een natuurlijke manier gerust te stellen en een comfortabel gevoel te geven.

Het gebruik van Beaphar CatComfort voor een ontspannen kat

De feromonenverdamper is een handige adapter voor in het stopcontact. De feromonen zullen constant aanwezig zijn in ruimtes tot wel 70m2. Elke vulling is in totaal 30 dagen werkzaam, waardoor Beaphar CatComfort® een eenvoudige manier is om een lange termijn oplossing te bieden bij stress tijdens het vuurwerkseizoen en ter preventie van problemen zoals vernielen/krabben of sproeien. De Beaphar CatComfort® Complete starterskit met feromonenverdamper is gemakkelijk in gebruik en een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat de kat zich gedurende en periode van ruim 4 weken constant op zijn gemak voelt.

Beaphar CatComfort® is er ook in een handige spray-vorm. De kalmerende spray werkt direct en is perfect voor thuisgebruik. Gebruik de spray op de slaapplaats (mand) van de kat om ervoor te zorgen dat jouw kat zich daar extra prettig zal voelen. De spray is ook zeer geschikt voor gebruik op het kattenluik en de kattenbak om gebruik hiervan te stimuleren. Daarnaast is CatComfort® spray ideaal voor gebruik tijdens het reizen en dierenartsbezoek, omdat dit voor katten een stressvolle ervaring kan zijn. Spray 15 minuten voor de reis de binnenkant van de reismand in, hierdoor zal de kat zich meer op zijn gemak voelen. De Beaphar CatComfort producten zijn klinisch bewezen en het gebruik wordt tevens aanbevolen door dierenartsen en specialisten.

Heb je nog vragen over het gebruik van deze producten? Kom eens langs in de Discus dierenspeciaalzaak en stel ze aan de specialist.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via