De strijd tegen vlooien

Wanneer je straks terug komt van je zomervakantie is de kans groot dat niet alleen je huisdier je enthousiast bespringt, maar ook zijn vlooien. Vlooien zijn erg vervelend voor je huisdier. De beten kunnen jeuk en irritatie veroorzaken en zelfs een vlooienallergie. Het speeksel van de vlo bevat stoffen die een ontstekingsreactie kunnen veroorzaken. Omdat de vlooieneitjes uit de vacht rollen en in je huis terechtkomen, is het belangrijk om niet alleen je huisdier te beschermen, maar ook jouw huis.


Een hond of kat die zich veel krabt en likt kan last van vlooien hebben. Je kunt vlooieninfectie vaststellen door de vacht met een vlooienkam uit te borstelen. Ook kunnen vlooienpoepjes in de vacht gevonden worden. In alle gevallen raden wij een behandeling met een vlooienmiddel aan. Om de vlooiencyclus te doorbreken is het van belang dat je ook een bestrijdingsmiddel gebruikt dat de vlooienlarven in je huis doodt. Gebruik dan bijvoorbeeld de Flea Free omgevingsspray.


Als je graag meer tips wilt hebben over dit onderwerp, vraag het jouw Discus specialist!

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via