Goede voeding voor je hond

Gezonde, natuurlijke en uitgebalanceerde voeding is belangrijk voor jouw hond en zorgt voor een optimale gezondheid, glanzende vacht, gezonde huid en conditie. Goede voeding wordt gemaakt zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.


Voedingsbehoeften van de hond


De hond is een vleeseter, maar kan zijn natuurlijke voedingsgewoonten ook bij de alleseters gerekend worden. In de natuur jagen honden namelijk op grote herbivoren. Hierbij eet hij ook de ingewanden op die veel plantaardig materiaal bevatten. Het lichaam van de hond is daardoor eerder te vergelijken met dat van een omnivoor. Zo heeft de hond een gebit met veel tanden en kiezen waardoor het niet alleen mogelijk is om vlees te scheuren, maar ook om de voeding goed te kauwen.

Hondenbrokken

Brokken, natvoeding, rauw of zelf bereid?


De hondenbrokken en natte voedingen verkrijgbaar in de Discus dierenspeciaalzaak of de Discus online winkel zijn allemaal complete voedingen. Daarnaast is ook het geven van rauwe voedingen of het zelf bereiden van maaltijden onder sommige baasjes heel populair. Doordat de voedingen compleet zijn leidt geen van deze voedingen tot voedingstekorten. Wat betreft het zelf bereiden van voedingen vraagt dit wel enige inzicht in de voedingsbehoeften van de hond en de verschillende ingrediënten wil dit op lange termijn niet tot tekorten en gezondheidsproblemen bij jouw hond gaan leiden.

Wij zijn van mening dat elke voedingsvorm zo zijn eigen voor- en nadelen heeft. Welke voedingsvorm je jouw huisdier geeft is daarom afhankelijk van jouw eigen persoonlijke voorkeur. In ieder geval kan geen enkele voedingsvorm per definitie boven de andere geplaatst worden.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via