Het tam maken van jouw knaagdier

Het tam maken van knaagdieren kan het best gebeuren als ze jong zijn en nog openstaan voor allerlei invloeden van buitenaf. Wanneer je jouw hand met daarop een lekkernij in de kooi houdt, zal een knaagdier daar vroeg of laat op afkomen. Probeer hem dan niet meteen op te pakken. Op die manier schaad je het pasgewonnen vertrouwen.

Honey drops

Laat de knager eerst langzaam aan de geur van jouw hand wennen en vervolgens op jouw hand zitten. Na een aantal geslaagde pogingen kun je jouw hand voorzichtig een klein stukje optillen. Het dier zal zijn angst steeds meer overwinnen. Jaag nooit achter knaagdieren aan, daar worden ze alleen maar angstig en gestrest van.

Knaagdieren die nog niet gegeten hebben, zijn vaak makkelijker te verleiden met een snack, dan dieren die net gegeten hebben. Doe de oefeningen voor het tam maken dus altijd voordat je jouw knaagdier gaat voeren. Uiteraard mag je jouw knaagdier nooit honger laten lijden om hem iets te leren! Tam maken kan soms het nodige geduld vergen, geef dus niet te snel op als je niet meteen resultaten boekt.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via