Speelgoed voor jouw vogel!

12 dec. 2021

Speelgoed is erg belangrijk voor vogels om verveling tegen te gaan. Discus dierenspeciaalzaken hebben een enorm aanbod aan vogelspeelgoed voor een leuk tijdverdrijf!

In dit artikel lees jij meer over:

  • Verveling bij vogels
  • Verveling bij vogels voorkomen met speelgoed
  • Wat veilig speelgoed is voor vogels


Speelgoed tegen verveling

Papegaaiachtigen, waar ook de parkieten toe behoren, zijn vrolijke en intelligente dieren. Terwijl ze in het wild continue bezig zijn met het zoeken naar voedsel en het uitwijken voor vijanden, leven ze in onze huizen zonder gevaar of uitdagingen. Ze beginnen zich al snel te vervelen. Zorg daarom voor voldoende afwisseling en bied je gevederde vriend het juiste materiaal aan om hem bezig te houden.

0001450625

Bij Discus is het nodige speelgoed verkrijgbaar. De meeste vogels zijn dol op belletjes, balletjes en klimtoestellen. Ladders en touwen zijn ook populair. Vergeet ook niet de behoefte van je vogel om te knabbelen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld fruitboomtakken (peer of appel) of knaaghout speciaal voor vogels gebruiken.

Veilig speelgoed voor je vogel

Speelgoed mag natuurlijk geen scherpe kantjes hebben. En als je vogel plastic speelgoed intensief beknabbelt, ruil het dan om voor houten speelgoed. Dat is ook in bonte kleuren verkrijgbaar, maar van niet giftige verf. 0001347991-92470-4011905056609-natural-living-speelplaats-28x25x22cm


Probeer het liefst verschillende dingen uit. Het leukste is het natuurlijk als je zelf ook meespeelt: bijvoorbeeld ‘voetbal’ met een kleurrijk balletje. Je vogel zal dan gegarandeerd met je mee gaan spelen.


Lees ook: 'Het perfect inrichten van de vogelkooi'

Voor meer informatie over vogelspeelgoed kun je terecht bij jouw Discus dierenspeciaalzaak. Vraag de dierspecialist om advies over het beste speelgoed voor jouw vogels!

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1
09.03.23
Katten
07.01.23
Honden
04.01.23
Knaagdieren
Deel via