Spelen met je hond

Alle honden houden van spelen. De dag van een jonge hond is gewoon niet compleet zonder een paar keer goed te hebben geravot. Maar ook oudere honden kunnen nog nieuwe dingen leren. Ook een spel is een goede manier om jonge en oude honden te socialiseren en ze op een leuke manier gehoorzaamheid bij te brengen. Kies speeltjes die speciaal voor honden gemaakt zijn - stevige, elastische speeltjes die ze niet kunnen inslikken en die niet kunnen splinteren.Speelgoed voor honden is speciaal voor honden gemaakt en getest op veiligheid, want ook voor de hond geldt natuurlijk: veiligheid voorop!

 • Kauwen

  Dental kluif
  Honden zijn echte kauwers en zullen vaak op hun speelgoed knagen en knabbelen. Dat is overigens een goede gewoonte, omdat met kauwen en knagen ook het gebit 'gepoetst' wordt. Daarbij kun je op deze manier ook een goed alternatief aanbieden wanneer jouw hond naar jouw handen gaat happen. Met een leuk kauwspeeltjes sla je dus meerdere vliegen in een klap. Veel kauwspeeltjes zijn van duurzaam, maar flexibel materiaal gemaakt, zodat ze best een tijdje mee gaan.
 • Dat smaakt lekker


  Daarnaast zijn er kauwspeeltjes met een smaakje, waardoor jouw hond dit een lekker speeltje vindt om op te kauwen. Met deze speeltjes kun je jouw hond leren welke speeltjes van hem zijn en welke niet. Bovendien is een kauwspeeltje met een lekker smaakje ook nog eens een heel goede beloning voor je hond.
 • Piepende speeltjes


  Om jouw hond aan het spelen te krijgen, kun je ervoor kiezen om een speeltje met een piepend geluid te kiezen. Veel honden zullen achter het piepende geluid willen aanrennen. Heb je een nogal hyperactieve hond of reageert hij heel erg wild op piepende speeltjes? Dan kun je deze beter niet geven. Hij zal namelijk net zo lang bijten totdat het piepje uit het speeltje is. Speel samen met het piepspeeltje en leg het na het spelen weg.
 • Snoepjes zoektocht

  Discus smulmix
  Er is ook hol speelgoed verkrijgbaar waar je hondensnoepjes of brokjes in kunt stoppen. Doordat je hond hiermee speelt, vallen de snoepjes of brokjes vanzelf uit het speelgoed. Zo wordt de hond beloond voor het zelf spelen. Het is ook een leuke manier om het geven van voer wat uitdagender te maken.
 • Overig hondenspeelgoed


  Naast piepende speeltjes en kauwspeeltjes zijn er nog andere leuke hondenspeeltjes beschikbaar. Zoals een zachte pluche knuffel zonder vulling, een bal en natuurlijk een frisbee. Wanneer je jouw hond ook een stevige mentale uitdaging wilt geven, zijn er zelfs hondenpuzzels beschikbaar.


Iedere hond heeft zo zijn voorkeur voor een speelgoed. Probeer daarom verschillende hondenspeelgoedjes uit en kijk wat werkt voor jouw hond.

Ben je op zoek naar een geschikt speeltje? Kom dan naar de winkel en laat je adviseren door de Discus specialist.


Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via