Thuisvakantie met je huisdier

 

Heb jij plannen om vakantie in eigen land te vieren? Blijf jij de zomerdag bij huis om daar de zomervakantie door te brengen? Je huisdier zal het vast niet vervelend vinden wanneer je voor een ‘staycation’ kiest. Gelukkig kun je er thuis ook prima een geweldig leuke zomer van maken. In dit artikel geven we je een aantal tips voor een geslaagde thuisvakantie met je huisdier.

 

 

Thuisvakantie bij je huisdieren
 

Sommige huisdieren, waaronder: katten, vogels, konijnen en knaagdieren hechten zich sterk aan hun eigen omgeving. Deze dieren doe je er vaak geen plezier mee om ze mee op vakantie te nemen of naar een opvang te brengen. Andere dieren, zoals terrariumdieren, zijn praktisch gezien zelfs lastig om ergens onder te brengen. Honden kunnen daarentegen wat makkelijker met je mee of bij een oppas blijven wanneer je eropuit trekt voor een dagje uit. Thuisblijven tijdens de zomervakantie kent dus ook voor je huisdier veel voordelen. En hoe kun je nou beter tot rust komen dan in je eigen vertrouwde omgeving te zijn, gezellig met je maatje(s) om je heen?

 

Doe het rustig aan
 

De weersvoorspelling voor de zomer in Nederland ziet er gelukkig goed uit. Meerdere weermodellen tonen aan dat je op droog en warm zomerweer met hoge temperaturen en flink veel zon kunt rekenen. De droge, zomerse en zonnige dagen met temperaturen tussen de 25 en 30 graden zullen overheersen en afhankelijk van hoe de wind draait, zul je ook dit jaar weer met enkele tropische dagen en hittegolven te maken krijgen. Bereid je daar goed op voor en zorg dat je huisdier het tijdens de hitte rustig aan doet. Gun je huisdier op tijd rust, bied verkoeling met speciale verkoelende producten, zorg voor voldoende drinkwater en creëer een koele plek om te schuilen.

 

Activiteiten buiten huis
 

Er zijn gelukkig veel leuke activiteiten te bedenken die je tijdens de vakantie met of zonder je huisdier kunt gaan doen, dus je hoeft je niet te vervelen! Naast kamperen op de camping, in eigen tuin of in de tuin bij familie, kun je ook verkoeling in én op het water zoeken. Ga op zoek naar een plek waar je samen met je hond kunt zwemmen of probeer eens of het populaire suppen met de hond wat voor je is. Voor het oppakken van andere hondensporten of -hobby’s heb je nu ook zeeën van tijd, maar tijdens de zomerhitte raden we de actieve sporten af.

 

Activiteiten bij huis
 

Bij huis kun je natuurlijk ook leuke dingen met elkaar ondernemen. Wees creatief met eten en drinken. Maak bijvoorbeeld eens een heerlijke frisse fruitslinger voor je konijn of een verkoelend hondenijsje voor je hond. Voor je kat is het belangrijk om goed te blijven drinken wat je met een speelbadje vol speeltjes of een automatische drinkfontein wat meer kunt stimuleren. Organiseer vakantiespelen voor je hond waarbij je zelf hondenspeeltjes maakt en zoekspelletjes doet.


En wanneer je nog tijd overhoudt kun je deze ook perfect besteden aan aqua- bird- of hamsterscaping. Kom gerust eens langs bij een van de Discus dierenspeciaalzaken als je hier meer over wilt weten. Fijne vakantie!

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via