0 items

Verveling bij je hond voorkomen

17 aug. 2018

Wanneer je een keer niet in de gelegenheid bent om je hond de nodige fysieke uitdaging te bieden, is het belangrijk om dit mentaal juist wel te doen. Door je hond op die manier toch wat afleiding te bieden en bezig te houden, voorkom je dat jouw hond zich gaat vervelen. Kies één van onderstaande speelmogelijkheden waarmee jouw hond zich goed kan vermaken om verveling tegen te gaan. We hebben in een ander artikel tips tegen verveling bij katten voor je verzameld.

Speelgoed voor je hond
Allereerst moet je ervoor zorgen dat je hond speelgoed heeft. Welk speelgoed dat moet zijn is geheel afhankelijk van je hond. Sommige honden zijn helemaal weg van een pluche speeltje en andere honden spelen weer liever met een hondenbal of een latex eend. Zoek uit wat je hond leuk vindt. Het gaat er niet om dat jij het leuk vindt, maar dat je hond het leuk vindt! Let er wel op dat het meeste speelgoed niet veilig is voor slopende honden. Kies dus iets uit wat je hond niet snel zal slopen, maar wel leuk genoeg vindt om mee te spelen.

Bot of kluif
Vervolgens kun je eens kijken of je hond een goed kauwbot of buffelhuidkluif leuk genoeg vindt om lang mee bezig te zijn. Denk er daarbij aan dat je geen splinterende botten geeft. Buffelhuidkluiven zijn veilig zolang ze groot genoeg zijn. Laat je hond dus nooit alleen met een klein stuk of met een kluif die in jouw afwezigheid tot klein formaat gekauwd kan worden. Je kunt bij de dierenspeciaalzaak ook een boneguard kopen. Dit is een speciale houder waarin de kluif bevestigd kan worden zodat het laatste stukje van het bot niet in de keel vast kan komen te zitten.

Activity ball
Een andere mogelijkheid is een zogenaamde Activity Ball. Dit is een (kei)hard-plastic bal met enkele gaatjes erin. Je vult de bal met een of enkele brokjes. Als de hond de bal met zijn neus of poten voortbeweegt, rolt er af en toe een brokje uit.

Kong
Een kong is een bijenkorf-vormig rubber speelgoed. Je kunt ermee gooien en de hond het laten apporteren. Door de vorm springt de kong allerlei onverwachte kanten op, wat het erg leuk maakt voor je hond. De kong is hol en je kunt hem erg goed vullen met iets lekkers. Dit kan bijvoorbeeld met speciaal daarvoor bedoelde Kong pasta of Kong snacks, of door één van de vele makkelijke Kong recepten te gebruiken. Je hond zal een lange tijd bezig zijn om dit uit de kong te peuteren en te likken.

Inspiratie nodig? Bekijk onze video 'Inspiratieclip: Hondenspeelgoed'. Wil je meer advies over speelmogelijkheden voor jouw hond, kom dan naar de Discus dierenspeciaalzaak!

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Hardlopen met de hond kan zowel voor jezelf als voor je hond erg plezierig zijn. Met de tips in dit artikel zullen jullie samen lopen als een team!

Vandaag de dag kun je een kat niet zomaar zonder gevaren naar buiten laten. Wil je jouw kat toch graag naar buiten laten? In dit artikel geven wij je 12 tips om dit zo veilig mogelijk te doen.

Naast het uitlaten kunnen jij en je hond ook een wat langere wandeling met elkaar maken. In dit artikel geven we je tips en advies over het maken van een lange wandeling met je hond.

Deel via