Verfijn uw selectie

Uw selectie
Categorie : Knaagdieren

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-advies-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Hamsterscaping is dé trend onder hamsterliefhebbers. Met hamsterscaping creëer je een natuurlijke leefomgeving voor je hamster in een aquariumbak.

Het is natuurlijk erg gezellig als je huisdier mee gaat op vakantie. Om de vakantie tot een succes te maken voor jou en je maatje, is een goede voorbereiding belangrijk.

Cavia’s zijn hele leuke knaagdieren. Ze zijn actief en maken geluiden.

Konijnen zijn sociale dieren. Dit houdt in dat ze het liefst samen leven met soortgenoten, net zoals in de natuur.

Goede kwaliteit van hooi is belangrijk.

Gezonde, natuurlijke en uitgebalanceerde voeding is belangrijk voor jouw konijn en knaagdier

Het is van groot belang dat de vacht van uw knaagdier in goede conditie is. Dat voorkomt zoveel mogelijk dat dieren last krijgen van parasieten en andere ongemakken.

Bij de aanschaf van een knaagdier is het belangrijk om dit eerst met het hele gezin te bespreken. Bedenk van te voren goed of het dier geschikt is voor de gezinssituatie.

Het tam maken van knaagdieren kan het best gebeuren als ze jong zijn en nog openstaan voor allerlei invloeden van buitenaf.

Kinderen worden meestal zeer aangetrokken door dieren, vaak wordt een konijntje dan ook voor een kind aangeschaft. Voor een ouder kind kan een konijn inderdaad een lief kameraadje zijn.

Wist je dat meer dan de helft van alle huishoudens in Nederland een huisdier heeft? Huisdieren worden steeds meer gezien als onderdeel van het gezin.

In de warme maanden van het jaar bestaat de kans op myiasis bij jouw konijn. Dit wordt veroorzaakt door vliegen die eieren leggen in vieze haren, aangekoekte poep of huidontstekingen.