De spijsvertering van je kat

Katten zijn vaak duidelijk in wat ze wel en niet eten. De reden daarvoor zullen we misschien nooit weten, maar er zijn wel wat dingen die je kunt doen om de spijsvertering van je kat op orde te houden.

Zorg ervoor dat je kat genoeg drinkt. Ze doen dit niet zo snel uit zichzelf. Zorg dat er altijd vers water op kamertemperatuur te vinden is. Er zijn allerlei leuke fonteintjes te koop dat het drinken stimuleert en je kunt ervoor kiezen om natvoeding te geven. Hier zit extra vocht in en is goed voor de darmflora.

Goed kauwen bevordert de opname van voedingsstoffen. Zorg voor een complete voeding b.v. brokjes van Total Bite zodat jouw kat niets tekortkomt. Geef niet alles in één keer aan je kat. Je kunt de brokvoeding van de kat in spelletjes doen, zodat ze moeten bewegen en nadenken om hun eten te krijgen. Geef je zo nu en dan een snack? Vergeet dit dan niet af te trekken van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via