Seresto beschermt tot 8 maanden lang tegen vlooien en teken

In het voorjaar is het lekker om er samen op uit te trekken. Niet alleen wij genieten van het mooie voorjaarsweer. Ook voor parasieten als vlooien en teken is de goede tijd aangebroken. Voor onze honden en katten is dat niet zo fijn, want zij kunnen er jeuk of een allergie door krijgen. We moeten dus proberen om onze huisdieren te beschermen tegen de beten van vlooien en teken.

Vlooien


Vlooien zijn erg vervelend voor je huisdier. De beten kunnen jeuk en irritatie veroorzaken en zelfs een vlooienallergie. Het speeksel van de vlo bevat stoffen die een ontstekingsreactie kunnen veroorzaken. Een hond of kat die zich veel krabt en likt kan last van vlooien hebben. Je kunt een vlooieninfectie vaststellen door de vacht met een vlooienkam uit te kammen. Ook kunnen vlooienpoepjes in de vacht gevonden worden. In alle gevallen raden wij een behandeling met een vlooienmiddel aan.

Teken

Teken komen overal voor, maar vooral in een bos‐ en grasrijke omgeving. Het komt steeds vaker voor dat deze parasieten ernstige ziekten overbrengen, waaronder de "ziekte van Lyme". Het is dus heel belangrijk dat je bewust omgaat met teken en deze verwijdert bij je huisdier. Teken kunnen het hele jaar voorkomen. Controleer jouw hond dus dagelijks op teken.

Bescherming tegen vlooien‐ en teken

Om je hond of kat te beschermen tegen vlooien en teken, kun je verschillende middelen kopen bij de Discus dierenspeciaalzaak. Je kunt bijvoorbeeld knijpampullen, poeder, tabletten, een spray of een halsband gebruiken. Het voordeel van een vlooien- tekenband is dat deze makkelijk te gebruiken is, omdat je het alleen om de nek van je huisdier hoeft te bevestigen.

Seresto halsband

Seresto heeft een geurloze en waterbestendige halsband ontwikkeld die maar liefst tot 8 maanden tegen vlooien en teken beschermt! In deze Seresto vlooienband zit een lage dosering imidacloprid en flumethrine dat in de vacht en huidvet van je huisdier trekt. Ook werkt deze band preventief en voorkomt nieuwe parasieten. Mochten er voor het aanbrengen van de band al teken aanwezig zijn, dan raden wij je aan deze met een tekentangetje te verwijderen.

Een groot voordeel is dat Seresto eveneens beschermt tegen de ontwikkeling van vlooienlarven en het kan ingezet worden als behandeling tegen een luizenbesmetting.

Bij katten kun je Seresto Kat inzetten en bij honden Seresto Hond. Laat je goed informeren over dit onderwerp door de Discus dierenspeciaalzaak!

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via