Tips tegen verveling bij je kat

Wat doe jij wel eens samen met je kat en verzin jij wel eens iets leuks voor hem? Wij geven je 3 tips zodat je kat urenlang plezier heeft! In een ander artikel hebben we tips tegen verveling bij je hond voor je verzameld.

  • Naar buiten kijken


    Leg een 'window chiller' kattenkleedje neer voor het raam en maak het je kat zo comfortabel mogelijk. Als je maatje lekker naar buiten kan kijken heeft je kat veel afleiding van voorbijgangers, andere katten en vogels.
  • Daag je maatje uit


    Verstop kleine beetjes kattenbrokjes door het huis, zodat je kat het moet gaan zoeken. Door het op veel verschillende plekken te leggen, maak je er echt een uitdaging van! Je kunt voor spelletjes zoals deze ook handig gebruik maken van een snoeppistool of samen met je kat hersenwerk puzzels gaan doen. Let er wel op dat je je houdt aan de dagelijkse hoeveelheid voeding dat je maatje binnen mag krijgen.
  • Speeltjes


    Er zijn diverse speeltjes verkrijgbaar voor katten. Wist je dat katten sneller spelen met kattenspeelgoed dat je van ze af gooit? In de natuur komt hun prooi namelijk ook niet zomaar naar ze toe lopen. Zet dozen, papieren tassen en krabpalen naast elkaar om een ware obstacle run te creëren. Voor jou is dit heel leuk om naar te kijken!

Meer inspiratie nodig? Bekijk onze video 'Inspiratieclip: Speeltjes voor de kat'. Wil je meer advies over speelmogelijkheden voor jouw kat, kom dan naar de Discus dierenspeciaalzaak!

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via