Waarom gaat het soms fout met je vis?

Wist je dat meer dan de helft van alle huishoudens in Nederland een huisdier heeft? Huisdieren worden steeds meer gezien als onderdeel van het gezin. Ondanks dat we heel veel van onze huisdieren houden, gaat er soms wel iets mis in de verzorging, waardoor er problemen kunnen ontstaan in het gedrag of met de gezondheid. Wij geven je daarom een aantal tips:


  • Goudvissen in een kom zie je gelukkig steeds minder vaak. Een standaard goudvis kan zeker 20 centimeter lang worden en de gemiddelde kom is hooguit 30 centimeter in doorsnede. Daar kan een goudvis niet in groeien. Mensen zijn vaak al heel trots als hun goudvis twee jaar meegaat, maar die beestjes kunnen wel 15 jaar worden. Als ze de ruimte hebben, in een mooie vijver of een groot aquarium.
  • Zorg voor schuilplaatsen voor de vis. Zonder plantjes en dergelijke kunnen ze zich nergens terugtrekken. Ze zien overal beweging en dat is heel bedreigend, dat veroorzaakt veel stress. Ornament
  • Vergeet niet een filter in je aquarium te plaatsen en ververs het water regelmatig. Anders vergiftigt de vis zichzelf.
  • Koop je nieuwe vissen voor in een aquarium waar al andere vissen in zitten, laat je nieuwe aanwinsten dan eerst een paar weken in een aparte bak staan. Zo kun je zien of ze niet toevallig iets onder de leden hebben waarmee ze alle andere vissen besmetten.
  • Rome is niet in één dag gebouwd, en een nieuw aquarium zou dat ook niet moeten zijn. Om het filter helemaal op gang te laten komen, moet je 'm eerst een tijdje leeg laten draaien. En dan moet het aquarium nog goed op temperatuur komen. Begin vervolgens eerst met een paar visjes, niet meteen met een heleboel. Dan moet het filter namelijk in één klap heel veel afvalstoffen verwerken.

Voor elk huisdier geldt; bezint eer je eraan begint. Mensen denken soms langer na over het aanschaffen van keukenapparatuur dan over een huisdier, terwijl je daar toch jaren mee samen leeft. Een dier zou nooit een impulsaankoop moeten zijn. Verdiep je van tevoren in wat een dier nodig heeft en bedenk of je dat ook kunt bieden.

Vraag de Discus-specialist om meer informatie over dit onderwerp als je twijfelt.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via