Welkom in de familie kitten!

KattenbakHeb je een nieuw katje aangeschaft of ben je dat van plan? Wij geven je een aantal tips waar je aan moet denken.


Een kitten mag niet eerder dan vanaf zeven weken bij de moederpoes worden weggehaald. Fokkers van raskatten houden zelfs een leeftijd van twaalf á dertien weken aan in verband met de nodige inentingen. Vergeet niet te vragen of de eigenaar een voedingslijstje meegeeft. Het is namelijk niet aan te raden om de kitten abrupt op andere voeding over te laten gaan.


  • De meeste katten houden niet van autorijden. Wanneer je jouw kitten mee naar huis neemt, zal dit waarschijnlijk de eerste autorit zijn. Zorg er daarom voor dat hij van te voren niet gegeten heeft. Met een volle maag is er een kans dat hij zal overgeven in de auto. Pas in ieder geval het rijgedrag aan wanneer je jouw kitten vervoert, dat wil zeggen dat je geen abrupte bochten maakt en rustig optrekt en remt.

Reismand

  • Wanneer je thuiskomt met de reismand, is het belangrijk om de kitten zelf uit de reismand te laten komen. Doe het deurtje open en wacht net zolang totdat hij naar buiten komt. Meestal duurt dit niet zo lang, aangezien kittens erg nieuwsgierig zijn.


  • Gun jouw kitten even de tijd om aan de omgeving te wennen en laat niet iedereen meteen de kamer binnen rennen om hem te aaien, knuffelen of om met hem te spelen. Zorg ervoor dat hij zich op zijn gemak voelt. Maak geen lawaai, praat zachtjes en vermijd oogcontact. Geef hem wel iets lekkers, zoals een kattensnoepje of een brokje en laat voorzichtig bijvoorbeeld een balletje door de kamer rollen.Een kat moet zich eerst helemaal thuis voelen, voordat hij vrij het huis uit mag. Houd jouw katje daarom de eerste vier weken binnen. Wanneer je na deze periode met jouw kitten naar buiten gaat, is het verstandig om de deur open te laten, zodat hij snel naar binnen kan rennen, als hij ergens bang van is geworden. Na een periode zal hij zo gewend zijn dat hij, als ze buiten is, haar eigen huis weer terug kan vinden.

Wij wensen je veel plezier met je kitten!

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via