7 tips om jouw senior huisdier fit te houden

Gezond oud worden, willen we dat niet allemaal? Soms is er niet meer dan een kleine aanpassing of slimme tip nodig om het leven van een senior huisdier (nóg) aangenamer te maken.


Deze 7 tips dragen bij aan een goede oude dag voor jouw senior huisdier:

Tip 1 - Regelmatige dierenartscontroles kunnen zorgen voor het eerder ontdekken en effectiever behandelen van gezondheidsproblemen.


Tip 2 - Een goede gebitsverzorging voor een gezond gebit is natuurlijk gedurende het hele leven van groot belang. Het blijkt echter dat op oudere leeftijd relatief meer gebitsproblemen voorkomen. Laat het gebit van de senior daarom regelmatig nakijken.


Tip 3 - Spieren nemen bij het ouder worden in kracht af. Wist je dat de blaas ook een spier is? Het kan daarom verstandig zijn om een oudere hond iets vaker uit te laten en incontinentiemateriaal aan te schaffen. Voor de kat is het belangrijk om meerdere, goed bereikbare plekken aan te bieden waar de kat de behoefte kan doen en de kattenbak iets vaker te controleren en te verschonen.


Tip 4 - Juist bij de oude kat of hond blijft parasietenbestrijding zeer belangrijk, oudere dieren hebben vaak minder weerstand en zijn hier daarom gevoeliger voor. Een verminderde weerstand kan veroorzaakt worden door een tekort aan vitaminen.


Tip 5 - Blijven bewegen is belangrijk om spieren soepel te houden. Een loopplank bij het in en uit de auto gaan of een kattenbak met een lage instap kunnen lastige bewegingen een stuk makkelijker maken. Rustige spelletjes kunnen een seniordier stimuleren en de gewrichten versoepelen. Er zijn ook leuke denkspellen te verkrijgen om je huisdier ook mentaal fit te houden.


Tip 6 - Goede seniorvoeding zorgt voor mooie stevige ontlasting, een gezonde vacht, stevige botten en soepele gewrichten en ondersteunt het verouderingsproces. Door voer aan te bieden in een speciale voederbal of puzzel houd je ook het brein van je senior in conditie!


Tip 7 - Zorg voor de juiste aanpassingen in de(leef-)omgeving:

    • Zachte en warme lig- of slaapplaats met bijvoorbeeld een orthopedisch kussen voor extra ondersteuning.
    • Opstapjes naar de bank zodat je oude hond of kat niet hoog hoeft te springen en bij het van de bank af springen de gewrichten niet te veel belast.
    • Voldoende waterbakjes in huis met goede bereikbaarheid en altijd vers drinkwater.


    Kom voor meer informatie en tips over jouw senior huisdier langs bij de Discus Dierenspeciaalzaak bij jouw in de buurt!

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via