0 items

Goede voeding voor je konijn

28 mrt. 2018

Gezonde, natuurlijke en uitgebalanceerde voeding is belangrijk voor jouw konijn en knaagdier en zorgt voor een optimale gezondheid, glanzende vacht, gezonde huid en conditie. Goede voeding wordt gemaakt zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Voedingsbehoeften
Een zo natuurlijk mogelijk dieet zorgt voor een gezond konijn. Een goede samenstelling van zo’n dieet is:

  • Onbeperkt vers hooi, liefst van verschillende soorten.
  • Verschillende geschikte groenten (witlof, andijvie, wortelloof) en ander plantenmateriaal. Wees wel voorzichtig met groenvoer, want een konijn heeft gevoelige darmen. Veel en vers groenvoer kan diarree en buikpijn veroorzaken. Bouw dit dus langzaam op tot hij er aan gewend is. Vooral jonge- en oudere konijntjes kunnen hier zelfs aan sterven.
  • Goede voeding met de juiste samenstelling zoals Total Bite Complete met een hoog gehalte ruwe vezel. In elke brokje zit dezelfde voedingswaarde. Dit voorkomt selectief eetgedrag.
  • De gelegenheid om buiten gras te eten kan gunstig zijn, niet alleen vanwege de slijtage aan de tanden, maar ook omdat onder invloed van zonlicht vitamine D wordt aangemaakt.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Er zijn meerdere manieren waarop je met de hond kunt gaan fietsen. Welke manier voor jouw hond de juiste is en waar je zoal op moet letten bij het fietsen met de hond lees je in dit artikel.

Met een konijnenren krijgt jouw konijn de beweging die nodig is. In dit artikel hebben we 22 tips over het gebruik van een konijnenren voor je op een rij gezet.

Hardlopen met de hond kan zowel voor jezelf als voor je hond erg plezierig zijn. Met de tips in dit artikel zullen jullie samen lopen als een team!

Deel via