De Engelse benaming voor dwergpapegaai of Agapornis is "lovebird". Zij doen hun naam eer aan: het zijn vogeltjes die het liefst in koppeltjes leven. Als een mannetje en vrouwtje elkaar mogen zullen ze heel veel aan elkaars gezelschap hebben en vaak samen zitten te kroelen. Wij geven je een aantal tips over de huisvesting en het voer voor agaporniden.
Als bodembedekking worden i.p.v. schelpenzand steeds vaker plantaardige korrels gebruikt of beukensnippers (met milieukeur, dan kan alles bij het schoonmaken in de groencontainer). Deze bodembedekking stuift veel minder en neemt beter vocht op. Over deze bodembedekking strooien we wat vogelgrit met maagkiezel, nodig voor de mineralen en een optimale spijsvertering. Je kunt het vogelgrit ook door het voer mengen.
Ondanks dat agaporniden niet veel drinken, moet je toch iedere dag het drink- en badwater verversen (niet te koud). Verder maakt een mineraalblokje en wat knabbeltakjes van wilgenhout het menu compleet. Ook groenvoer en fruit mag je aan jouw dwergpapegaaien geven, maar wel steeds zeer kleine stukjes. Door het eten van teveel of nat groenvoer, kan hij diarree krijgen.
Gelukkig worden onze katten steeds ouder! Op senior leeftijd kunnen katten alleen wel veel last van ongemakken krijgen, zoals bij het naar de kattenbak gaan.
Konijnen hebben gevoelige darmen. Daarom is het belangrijk dat konijnen veel en goed eten. In dit artikel lees je wat konijnen mogen eten en ze wat absoluut niet mogen eten.
In dit artikel lees je waarom paddenstoelen gevaarlijk zijn voor je hond en wat je moet doen als je hond een paddenstoel gegeten heeft.