Thundershirt voor honden en katten; dé uitkomst bij angst

Veel huisdieren zijn bang voor vuurwerk, vinden het erg spannend om mee naar de dierenarts te moeten of vinden het heel erg om alleen thuis te blijven. Deze situaties zijn voor veel huisdieren en vooral voor honden en katten dan ook geen pretje. Heeft jouw huisdier veel last van angst of nervositeit? Een thundershirts kan jouw hond of kat hier goed bij helpen.

In dit artikel lees je meer over:

 • De voordelen van een Thundershirt
 • Welke maat Thundershirt jouw hond of kat nodig heeft
 • Hoe een Thundershirt werkt en gebruikt wordt
 • Hoe jij het Thundershirt bij jouw hond of kan aan kan trekken
 • Wat jij kunt doen als jouw huisdier het Thundershirt spannend vindt
 • Waar jij het Thundershirt kan vinden


Waarvoor gebruik je een Thundershirt?

Een Thundershirt is een soort vest voor honden en katten en oefent een zachte, constante druk op het lichaam van je huisdier uit. Het ‘ingepakte’ gevoel voelt aan als een fijne knuffel, waardoor je huisdier ontspannen en kalm wordt. Vaak wordt je huisdier al bij het eerste gebruik van het Thundershirt rustig, sommige honden en katten moeten even aan het vest wennen. Het Thundershirt is zeer effectief; niet alleen bij vuurwerk, maar bijvoorbeeld ook bij angst voor onweer, verlatingsangst of angst tijdens het reizen. Het kalmerende vest voor honden en katten kan ook goed gebruikt worden in combinatie met andere ondersteunende producten bij vuurwerkangst.


Het Thundershirt is de ideale oplossing voor honden en katten met:

 • Angst voor harde geluiden zoals vuurwerk of onweer.
 • (Extreme) opwinding, bijvoorbeeld tijdens het reizen.
 • Prikkelbaarheid en onzekerheid.
 • Allerlei soorten angsten, zoals verlatingsangst.
 • Drang tot trekken en springen uit onrust.
 • Blafproblemen uit angst, onzekerheid of onrust.
 • Stress bij dieren met angst voor vuurwerk


Welke maat heb ik voor mijn hond of kat nodig?


Hond

De Thundershirts zijn er voor kleine, middelgrote en grote honden en leverbaar in diverse maten:
Maat Borstomvang Gewicht
XSS 23-33 cm < 4 kg
XS 33-43 cm 4-6 kg
S 43-53 cm 7-11 kg
M 53-64 cm 12-18 kg
L 64-76 cm 19-29 kg
XL 76-94 cm 30-50 kg


Kat

Voor kleine, middelgrote en grote katten zijn ze leverbaar in de maten:
Maat Borstomvang Gewicht
S 22-31 cm < 4 kg
M 31-41 cm 4-6 kg
L 41-58 cm > 6 kg


Bekijk alle Thundershirts


Hoe werkt het Thundershirt precies?

Het Thundershirt geeft een zachte, constante druk op het lichaam van je huisdier. Dit heeft een rustgevend effect op het zenuwstelsel. Het wordt ook toegepast bij o.a. pasgeboren baby’s (inbakeren) en mensen met een angststoornis. Het Thundershirt heeft bewezen zeer effectief te zijn bij angst bij honden en katten. Uit een onderzoek onder ruim 1000 gebruikers bleek meer dan 85% van de dieren minder angstig te zijn dankzij het gebruik van dit speciale vest. Dierenartsen en hondentrainers wereldwijd bevelen Thundershirts aan voor angstige honden én katten.


Banner blog thundershirt


Hoe is het Thundershirt te gebruiken

Het Thundershirt is uitstekend geschikt om de meeste soorten angst bij honden en katten weg te nemen of te doen verminderen. Voor veel angsten raden wij aan alleen eerst een Thundershirt om te doen en te observeren wat het resultaat is. Wanneer je het Thundershirt in combinatie met andere verantwoorde rustgevende en kalmerende middelen gebruikt, zul je nooit goed kunnen bepalen welk middel uiteindelijk het meeste effect heeft.

0001056810-92553-854880001813-thundershirt-antistress-vest-hond-grijs-s-43-53cm

Het is heel goed mogelijk dat er meteen na het eerste gebruik van een Thundershirt een aanzienlijke verbetering optreedt. Andere middelen zijn daardoor misschien wel overbodig geworden. Voor meer gecompliceerde gevallen, raden we een Thundershirt aan als onderdeel van een compleet behandelplan tegen angst of ongewenst gedrag, bijvoorbeeld in combinatie met de hulp van een gecertificeerd gedragstherapeut.


Het Thundershirt aantrekken in 4 stappen

Volg het stappenplan om het Thundershirt op een fijne en gemakkelijke manier bij jouw hond of kat aan te trekken.

Hond

Stap 1: Leg het Thundershirt op de rug van je hond met het logo omhoog en wikkel de korte flap onder de romp langs.
Stap 2: Vouw de lange flap onder de romp langs en bevestig deze veilig met klittenband op de korte flap. Sluit de flappen zo strak dat het nog wel comfortabel is. Hiervoor moet je met je vingers nog tussen het Thundershirt en de hond kunnen komen.
Stap 3: Vouw de bovenste flap, de topflap, over de rug van de hond en bevestig deze met het klittenband aan de lange flap.
Stap 4: Vouw de borstflappen rond de borst van de hond en zet deze ook vast met het klittenband.

k

Kat

Stap 1: Leg het Thundershirt op de rug van je kat met het logo omhoog en wikkel de korte flap onder de romp langs.
Stap 2: Bevestig de nekbanden zachtjes om de borst van de kat. Sluit het klittenband en zorg ervoor dat er ongeveer 2 vingers nog tussen de borst en het Thundershirt kunnen.
Stap 3: Vouw de lange flap onder de romp langs en bevestig deze veilig met klittenband op de korte flap. Sluit de flappen zo strak dat het nog wel comfortabel is. Hiervoor moet je met je vingers nog tussen het Thundershirt en de kat kunnen komen.
Stap 4: Vouw de bovenste flap, de topflap, op de rug van de kat terug op de lange flap en maak deze vast met het klittenband.Wat als mijn hond of kat het spannend vindt?

Het Thundershirt kan nuttig zijn bij allerlei ongewenst gedrag. De kalmerende werking van het Thundershirt helpt een hond te focussen of heroriënteren waardoor hij effectiever getraind kan worden. Het is niet de bedoeling dat een hond of kat het Thundershirt continu draagt. Let op: je huisdier kan de eerste keren soms wat raar reageren door niet te willen bewegen of, vooral bij katten, om te willen vallen. Zorg er in dit geval voor dat je hond of kat voldoende tijd krijgt om aan het Thundershirt te wennen door het gebruik ervan met kleine stapjes op te bouwen. Dit kun je doen door met korte momenten van enkele minuten te beginnen en het vest zo min mogelijk druk uit te laten oefenen. Zowel de tijd als de druk kun je zolang het goed gaat steeds iets meer opbouwen.


Hoe is de werking van een Thundershirt ontdekt?

De oprichter van het Thundershirt, Phil Blizzard, heeft een hond genaamd Dosi. Dosi was extreem bang van onweer en vuurwerk. Tijdens de nachtelijke stormen in North Carolina, Amerika, werd Phil regelmatig wakker gemaakt door Dosi. De doodsbange hond trilde, hijgde en voelde zich bovenal erg ellendig. Phil wilde Dosi troosten en raadpleegde de dierenarts. Die kon hem alleen helpen aan kalmeringsmiddelen of antidepressiva; middelen die Dosi hielpen voor een tijdje rustig te blijven, maar geen échte oplossingen waren.


0001171185-92559-854880001585-thundershirt-antistress-vest-kat-grijs-l-41-58-cm-2

Op een dag bezocht een vriend de Blizzard familie. Hij zei Phil om Dosi in te wikkelen in een doek, zoals het inbakenen bij een baby. Het klonk vergezocht, maar niks anders werkte. Baat het niet, dan schaadt het niet, dacht Phil. Tijdens een zware storm werd de viervoeter ingewikkeld in een doek en wonder boven wonder kalmeerde Dosi direct! Ook de daaropvolgende keren werkte de simpele methode.


Phil ontwikkelde vervolgens het Thundershirt. Een shirt waarbij je er altijd zeker van kunt zijn dat optimaal draagcomfort voorop staat en dat de druk op de juiste punten van het lichaam uitgeoefend wordt. Het Thundershirt is een vest dat makkelijk aan te trekken is en comfortabel te dragen is voor je huisdier. Inmiddels profiteren miljoenen honden én katten van het innovatieve shirt en de rustgevende werking ervan.


Bekijk alle Thundershirts


We raden aan om eens langs te komen in de Discus dierenspeciaalzaak om samen met je huisdier de meest perfecte maat uit te kiezen.


Heb je vragen over vuurwerkangst bij jouw huisdier? Vraag het gerust aan de Discus dierenspecialist. Bekijk ook onze tipclip 'Wat te doen bij vuurwerkangst bij huisdieren' en lees onze artikelen met informatie en tips over vuurwerkangst bij honden, katten en andere (huis)dieren.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via